Delo na daljavo

V času epidemije nudimo delo na daljavo. Za mladičke sta na voljo individualna programa Prvi koraki in Koraki v mladost, za mlade in odrasle pse pa svetovanje na daljavo. Skupinskih druženj v času epidemije ni.

Kako poteka delo na daljavo?

Delo na daljavo izvajamo v obliki videoklica prek programa Cisco Webex. Za delo potrebujete dostop do interneta, mikrofon in kamero, da se bomo slišali in da vas pri izvedbi praktičnih vaj lahko opazujemo. 10 minut pred dogovorjenim terminom po e-pošti dobite povezavo, s pomočjo katere se nato ob dogovorjeni uri povežete na videokonferenco.

Za učenje praktičnih vaj imamo pripravljeno videogradivo, videoklici pa so namenjeni tako razlagi teorije kot razlagi in prikazu praktičnih vaj. Priporočljivo je tudi, da se pri izvedbi vaj posnamete in nam posnetke pošljete, saj bomo tako lahko sproti odpravljali morebitne napake in vas usmerjali. Enako velja za neželeno vedenje vašega psa – v primeru nejasnosti vas bomo prosili za posnetke neželenega vedenja, v kolikor se ga da posneti.

Program dela za mladičke

Individualni program dela z mladički ostaja enak kot na običajnih tečajih:  sobna čistoča, hoja na povodcu, aktivnost in gibanje, odpoklic, žvečenje in uničevanje, prehrana, skakanje na ljudi, umirjanje. Posebno pozornost namenimo tudi socializaciji in drugim prilagoditvam v času izolacije.

Tečaj na daljavo obsega 4 enourna individualna srečanja, cena pa je 115 €.

Za praktični del boste potrebovali tudi oprsnico in 3 m dolg klasičen povodec. Oboje lahko naročite pri nas, pri čemer vam nudimo 20 % popusta na opremo, poštnina pa je brezplačna.

Program dela za odrasle pse

Delo z odraslimi psi pa poteka tako, da začnemo z individualnim svetovanjem. To traja približno 2 uri in je namenjeno temeljitemu pogovoru o težavah, s katerimi se soočate pri vašem psu, ter o vsakdanjih navadah, načinu dela, preteklosti, prehrani, uporabljeni opremi, zdravstvenem stanju in drugih dejavnikih, ki lahko vplivajo na neželeno vedenje, tako da odkrijemo vzrok za težave. Pošljete nam lahko tudi videoposnetke neželenega vedenja, če jih imate. Nato se lotimo odpravljanja vzrokov. To v praksi pomeni nekaj sprememb v vsakdanji rutini (npr. kako se pes prehranjuje, kje in koliko spi, kako potekajo njegovi sprehodi itd.).

Po tednu ali dveh se ob uvedbi teh sprememb običajno pokažejo prve izboljšave vedenja, pes se je sposoben bolje soočati s težavami, zato lahko začnemo z učenjem lepšega vedenja v situacijah, kjer se pojavljajo težave. Pri tem v prvi vrsti poskrbimo, da se pes počuti dobro in predvsem varno, saj se lepšega vedenja lahko nauči le, če je sproščen in sposoben razmišljati. Neželeno vedenje običajno ignoriramo ali preusmerimo, želeno pa nagradimo. Delo tako nadaljujemo v obliki krajših individualnih srečanj, ki trajajo približno 45 – 60 minut. Pri tem vas usmerjamo, praktične vaje pokažemo s pomočjo videogradiva, vi pa svoje delo in napredek lahko posnamete. Če to potrebujete, se po koncu razglašene epidemije srečamo tudi v živo in nadaljujemo z delom.

Cena prvega svetovanja je 60 €, cena vsakega morebitnega nadaljnjega posveta pa 30 €. Število naših svetovanj na daljavo določimo sproti in glede na to, kako napreduje vaš pes. V nekaterih primerih je dovolj samo prvo svetovanje, v drugih pa potrebujete še malce več podpore.