Naš pristop

Naša metoda dela je naravna vzgoja, ki temelji na razumevanju psa kot celote.

Naš pristop je izrazito drugačen in hkrati presenetljivo preprost. Če svojega psa vidite kot družinskega člana in bi z njim radi vzpostavili obojestransko prijetno sobivanje, se boste gotovo našli v njem. Naša metoda namreč temelji na razumevanju psa, njegovih potreb in komunikacije, podprta pa je z najsodobnejšimi znanstvenimi dognanji.

Dolgoletne izkušnje predvsem s problematičnimi psi so nam pokazale, da v našem prostoru primanjkuje pasjih šol, ki bi temeljile na vzgoji psov in ne le na njihovem šolanju. Za prijetno sobivanje s štirinožnim prijateljem je pomembno, da se ta znajde v okolju, da se je sposoben soočiti z vsakodnevnimi problemi in zahtevami ter da pozna bonton oziroma ve, kako se obnašati v družbi živali in ljudi.

Psom zato ne vsiljujemo našega jezika, pač pa razumemo njihovo govorico in jih skozi njim znano komunikacijo usmerjamo v želeno vedenje. Tako jih učimo za življenje pomembnih veščin. Naš način dela ne temelji na neprestanih ukazih in vajah poslušnosti. Psa vam pomagamo vzgojiti tako, da bo sam sposoben sprejemati dobre odločitve v različnih situacijah.

Psov z neželenim vedenjem v procesu prevzgoje ne postavljamo v situacije, ki so zanje neprijetne ali stresne. Pripravimo jih na to, da so se sčasoma s težavami oziroma z različnimi situacijami sposobni soočiti. Pri nas ne učimo za izpite, ampak za življenje.

Skozi vse naše delovanje dobrobit vašega psa brezkompromisno postavljamo na prvo mesto.

Za odgovorno odločitev o pasji šoli je včasih potrebno predhodno spoznavanje z načinom dela in delom inštruktorjev v pasji šoli. Zato se nam lahko po predhodnem dogovoru brez psa pridružite na katerikoli uri ter se prepričate, da res delamo na način, prijazen psom.

Pri nas lahko pričakujete

  • Mirno druženje

  • Delo z nosom

  • Učenje življenjskih veščin
  • Razumevanje in interpretacijo pasje komunikacije
  • Udobno opremo
  • Mentalno stimulacijo

Pridobili boste znanje za komunikacijo s psom brez neprestanih treningov in ukazovanja. Pomagali vam bomo vzpostaviti tesno vez z vašim psom, ki bo temeljila na medsebojnem spoštovanju in zaupanju.

Pri nas ne boste našli

  • Prisile in ustrahovanja
  • Boleče in neprijetne opreme za psa
  • Dominance
  • Kaznovanja
  • Šolanja psov za šport in razstave
  • Učenja trikov

Verjamemo, da strah in prisila nimata mesta v vzgoji psov. Pse obravnavamo s spoštovanjem in razumevanjem. V njih ne vidimo orodja za človeško zabavo, ampak enakovredne življenjske sopotnike.

Priporočljiva oprema

Oprema, ki jo uporabljate, pomembno vpliva na počutje vašega psa. Z ustrezno in udobno opremo sprehodi postanejo prijetni, neustrezna oprema pa je za psa moteča, vodi v stres in celo v fizične poškodbe. Priporočamo, da za psa vedno uporabljate udobno H oprsnico in vsaj tri metre dolg povodec.

Literatura

V knjigarnah in na internetu lahko najdete kup literature o psih, ki pa ni vsa enako dobra. Informacije so pogosto zastarele, nekateri napotki pa celo škodljivi. Zato smo za tiste, ki bi radi vedeli več o svojih psih, zbrali seznam knjig, spletnih strani in zloženk, ki temeljijo na sodobnih znanstvenih dognanjih in predstavljajo psom prijazne pristope.