Delavnica: Sprehod po pasje

25 Mar 2018

Uživate na sprehodu s svojim psom? Kaj pa on? 🙂

Na prvi pogled je sprehod nadvse preprosta stvar, ni pa vedno tako. Vlečenje na povodcu, zaganjanje v druge pse, ljudi ali kolesarje, grizenje povodca, občutek, da je pes na koncu sprehoda še bolj poln energije kot na začetku in druge težave ga lahko pokvarijo tako za vas kot za vašega štirinožnega prijatelja. Ni pa treba, da je tako – sprehod lahko spet postane prijeten in koristen.

Sprehod vpliva na zdravje, dobro počutje in vedenje vašega psa, zato mu bomo posvetili celotno delavnico. Vabimo vas, da se nam pridružite v nedeljo, 8. aprila, ob 10:00 v prostorih BIC Ljubljana (Cesta v Mestni Log 47, Ljubljana). Delavnica bo trajala približno dve uri in pol in bo razdeljena na dva dela.

Prvi del bo namenjen teoriji. Pogovarjali se bomo o tem, kakšno gibanje je primerno in zdravo za psa, kako dolg naj bo sprehod, kako ravnati ob srečanju z drugim psom, katera oprema je priporočljiva in kako odpraviti morebitne težave, ki se lahko pojavijo. Razložili bomo, zakaj se pes včasih ustavi in noče naprej, zakaj morda grize povodec in podobno. Spoznali boste tudi umirjanje: del sprehoda, ki lahko zelo pozitivno vpliva na počutje in vedenje psov.

V drugem delu se bomo odpravili na skupen sprehod, kjer bomo teorijo povezali s prakso.

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo.

Za pse so predvidena 4 mesta. Delavnica je primerna za pse, ki nimajo večjih težav v bližini drugih psov in lahko med predavanjem mirno čakajo v predavalnici ob svojem skrbniku.

Predavala bo pasja inštruktorica Alja Willenpart. Alja je članica organizacije Pet Dog Trainers of Europe, zavezane k doseganju najvišjih standardov na področju dobrobiti, obravnave in vzgoje psov. Izobraževala se je pri mednarodno priznani strokovnjakinji za pse, Turid Rugaas, svoje znanje pa redno nadgrajuje doma in v tujini. Poleg vodenja pasje šole ZA PSA ima Alja tudi dolgoletne izkušnje pri delu z zavetiškimi psi.

Kotizacija: 30 EUR (brez psa), 40 EUR (s psom)

Popusti: podporniki in člani DZZŽ Ljubljana s poravnano članarino oz. podporo za leto 2018 koristijo 10% popust.

Prijavite se zdaj! Izpolnite spletno prijavnico: povezava

Share

Pasja šola ZA PSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *