Dve predavanji o psih

04 Mar 2017

V pasji šoli ZA PSA prvi teden aprila organiziramo dve predavanji o psih. Govorili bomo o socializaciji in reaktivnih psih. Predavanja so namenjena lastnikom in ljubiteljem psov ter vsem, ki se s psi ukvarjajo profesionalno. Predavala bo Petra Mohar, diplomirana biologinja in certificirana pasja inštruktorica.

SOCIALIZACIJA PSA – KDAJ IN ZAKAJ?
Socializacija je proces, v katerem se pes nauči sprejemljivega vedenja v svojem okolju. Sliši se preprosto, toda – ali je res? Od nje je namreč odvisna kvaliteta življenja psa in njegovega skrbnika. Pomanjkljiva socializacija lahko vodi v težave kasneje v življenju, hkrati pa pretirano izpostavljanje različnim situacijam in dražljajem lahko naredi več škode kot koristi.

V idealnem svetu bi bili vsi psi dobro socializirani že kot mladički, vendar temu žal ni vedno tako. V svoj dom lahko sprejmemo tudi odraslega psa s težavami zaradi neustrezne socializacije. K sreči za njihovo reševanje ni nikoli prepozno.

Na predavanju boste izvedeli, kaj je socializacija in kako se je pravilno lotiti ter kakšna je razlika med socializacijo mladičev in odraslih psov.

REAKTIVEN PES – TEŽAVA ALI IZZIV?
Reaktivni psi so psi, ki imajo nizek prag vzdražnosti. Na svojo okolico se odzivajo z lajanjem, tuljenjem, vlečenjem, zaganjanjem, skakanjem … Tako vedenje ni neprijetno le za lastnika in njegovo okolico, ampak kaže tudi na to, da je pes pod hudim stresom. Ta pa ima negativen vpliv na zdravje in kvaliteto pasjega življenja.

Odpravljanje reaktivnosti je lahko dolgotrajno in zahtevno, klasična poslušnost pa pri psih s takimi težavami ne deluje. Kljub temu je z nekaj znanja in vztrajnosti mogoče odpraviti še tako hudo težavo.

Na predavanju boste izvedeli, kaj so reaktivni psi, kaj so vzroki za tako vedenje in kako se lotiti odpravljanja težav.

KDAJ IN KJE?
Predavanje Socializacija – kdaj in zakaj? bo potekalo 4. 4. 2017, predavanje Reaktiven pes – težava ali izziv? pa 6. 4. 2017 od 19h do 20:30 v prostorih PGD Ljubljana-Vič.

CENA IN PRIJAVA
Na predavanja se prijavite preko spletnega obrazca, ki ga najdete TUKAJ. Cena posameznega predavanja je 20 EUR, za obe predavanji pa 35 EUR.

Člani in podporniki DZZŽ Ljubljana koristijo 10% popust.
Število mest je omejeno!

O PREDAVATELJICIPetra Mohar
Petra Mohar je diplomirana biologinja, ki se že vrsto let ukvarja z živalmi. Izkušnje z delom s psi je nabirala z dolgoletnim delom v zavetišču, pasjem hotelu in pasji šoli. Šolala se je pri mednarodno priznanih pasjih inštruktoricah Sari Fisher in Turid Rugaas. Pridobila je naziv certificiranega pasjega trenerja. Je dolgoletna članica DZZŽ Ljubljana in članica organizacije PDTE, kjer je bila tudi predstavnica za Slovenijo. Trenutno si nabira izkušnje v tujini, kjer z njo biva prav poseben pes Diego. Petra je zaradi bogatih izkušenj in izjemnega strokovnega znanja nepogrešljiva pri snovanju vsebine programov naše pasje šole. Je tudi avtorica Diegovega bRloga.

Share

Pasja šola ZA PSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *