Predavanja v februarju

22 Jan 2020

V februarju vas vabimo na dve predavanji:
Skriti razlogi za vedenjske težave, 6. 2. 2020
(Za)živeti z reaktivnim psom, 27. 2. 2020

SKRITI RAZLOGI ZA VEDENJSKE TEŽAVE

Zaradi velikega zanimanja bomo ponovili brezplačno predavanje Skriti razlogi za vedenjske težave. Število mest je omejeno, zato se čimprej prijavite s pomočjo obrazca na dnu strani.

KDAJ in KJE? Četrtek, 6. 2. 2020, ob 18h v OIC Trzin. Predavanje bo trajalo 1,5 h.

Vse več skrbnikov se zaveda, da prijetno sobivanje s psom zahteva veliko vloženega truda in znanja. Toda kljub temu, da se ljudje vse pogosteje odločajo za obisk pasjih šol ter se trudijo z vzgojo in učenjem lepih vedenj, se zdi, da narašča tudi število vedenjskih težav. Lajanje v času odsotnosti, renčanje, zaganjanje in agresivno vedenje do ljudi in psov, vlečenje na povodcu, nepredvidljivi in nenadni »izpadi« ob pogledu na povsem običajne stvari, preganjanje tekačev in kolesarjev … naštevali bi lahko v nedogled.

Zakaj toliko psov obvlada osnovna povelja, v prisotnosti drugih psov, avtomobilov, kolesarjev ali tujcev pa se zdi, da pozabijo naučeno? Od kod nenadna agresija ali neupoštevanje dobro poznanih ukazov v tako različnih situacijah?

Na predavanju bomo govorili o pasjem vedenju in potrebah psa. Spoznali boste nekaj možnih vzrokov za najpogostejše vedenjske težave, na študijah primerov pa še možne rešitve zanje.

Na predavanju žal ni več prostih mest.

(ZA)ŽIVETI Z REAKTIVNIM PSOM

KDAJ in KJE? Četrtek, 27. 2. 2020, ob 18h v industrijski coni Trzin. Predavanje bo trajalo 1,5 h.

Skrbniki reaktivnih psov vedo, kako zahtevno je včasih psa peljati že na opravljanje potrebe, kaj šele na dolg (in prijeten) sprehod. Za reaktivne pse je značilno, da se izredno burno odzovejo na nekatere dražljaje (na primer na druge pse, ljudi, avtomobile, kolesarje, tudi zvoke v stanovanju … ). Lajež, vlečenje in zaganjanje na povodcu so pri takih psih skoraj stalnica.

Včasih psa od motnje lahko preusmerimo s priboljškom, včasih se nanj jezimo, včasih pa ne eno ne drugo niti približno ne zaleže. Toda ko prepoznamo dražljaje, ki našega psa tako razburijo, in spoznamo nekaj ukrepov za soočanje z njimi, tudi življenje in sprehodi z reaktivnim psom lahko postanejo spet prijetni in sproščeni.

Na predavanju bomo govorili o tem, kaj je značilno za reaktivno vedenje in kakšni so vzroki zanj. Izvedeli boste, kako se pravilno odzvati, ko vaš pes burno laja, in kako tako vedenje preprečiti. Na podlagi praktičnih primerov boste spoznali nekaj načinov za postopno, a učinkovito odpravljanje teh težav.

Cena predavanja je 18 eur.

O PREDAVATELJICI

Predavala bo pasja inštruktorica Alja Willenpart. Izobraževala se je pri mednarodno priznani strokovnjakinji Turid Rugaas, avtorici ključnega dela na področju pasje komunikacije On talking terms with dogs – Calming signals. Znanje nenehno nadgrajuje na izobraževanjih doma in v tujini. Alja je članica organizacije Pet Dog Trainers of Europe, zavezane k doseganju najvišjih standardov na področju dobrobiti, obravnave in vzgoje psov. Ukvarja se predvsem z vzgojo mladičkov ter reševanjem vedenjskih težav pri odraslih psih.

CENA IN PRIJAVA

Predavanje Skriti razlogi za vedenjske težave je brezplačno, cena predavanja (Za)živeti z reaktivnim psom pa je 18 EUR. Za obe predavanji je obvezna predhodna prijava:

Prijavljam se na predavanje

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete tako, da nam pišete na info@zapsa.si
Ko prejmemo prijavo, boste prejeli avtomatsko sporočilo s podrobnejšimi informacijami o predavanju in podatki za plačilo. Če takega sporočila ne prejmete, preverite neželeno pošto/spam oziroma nam pišite.

Share

Pasja šola ZA PSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *