Predavanje: Komunikacija po pasje

07 Jan 2018

Lajanje, cviljenje, tuljenje, renčanje … vse to je komunikacija. Komunikacija pa je tudi umikanje pogleda, oblizovanje, zehanje, ustavljanje na sprehodih (ki ga radi zamenjamo za neubogljivost!) … Psi z govorico telesa in zvoki ljudem, drugim živalim in celo predmetom sporočajo marsikaj. Razumevanje njihovih signalov je ključ do boljšega odnosa in sodelovanja med vami in vašim ljubljenčkom. Vabimo vas na ponovitev predavanja o pasji komunikaciji, ki bo v sredo, 24. 1. 2018, ob 18:30 v prostorih MOL – Vič (Trg MDB 7, Ljubljana).

Se vam kdaj zgodi, da pes ne uboga vaših ukazov, se na sprehodu ustavlja, se pretvarja, da voha po tleh, izgleda “kriv”, ko poškoduje kos pohištva? “Neubogljivost” je pogosto posledica šuma v komunikaciji, “trma” poskus komunikacije, ugriz pa odraz hude stiske ali strahu, na katero pes opozarja že mnogo prej. Na predavanju se bomo posvetili pasji glasovni komunikaciji – lajanju, tuljenju, cviljenju in renčanju. Drugi del predavanja pa bomo namenili telesni govorici in mimiki obraza, t. i. miritvenim signalom, ki predstavljajo večino pasje komunikacije. Na podlagi video posnetkov in fotografij se boste naučili bolje razumeti svojega psa.

Predavala bo pasja inštruktorica Alja Willenpart. Izobraževala se je pri mednarodno priznani strokovnjakinji Turid Rugaas, avtorici ključnega dela na področju pasje komunikacije On talking terms with dogs – Calming signals. Alja je članica organizacije Pet Dog Trainers of Europe, zavezane k doseganju najvišjih standardov na področju dobrobiti, obravnave in vzgoje psov. Poleg vodenja pasje šole ZA PSA ima tudi dolgoletne izkušnje pri delu z zavetiškimi psi.

Kotizacija: 15 € (podporniki in člani DZZŽ Ljubljana imajo 10 % popusta)

Predavanje bo trajalo približno uro in pol, na koncu pa bo tudi čas za vprašanja.

Prijavite se čim prej, saj je število mest omejeno. Izpolnite prijavni obrazec: povezava

Share

Pasja šola ZA PSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *