Predavanje o pasji telesni govorici

23 Mar 2017

Društvo za zaščito živali Ljubljana v sodelovanju z Javnim zavodom Mladi zmaji pripravlja kratko predavanje na temo pasje telesne govorice z naslovom “Ali razumem psa?”.

pasja telesna govorica

Psi imajo bogato telesno govorico, s katero nam neprestano sporočajo svoje počutje. V svoji dolgi zgodovini sobivanja s človekom so se psi naučili dobro brati in razumeti našo telesno govorico, žal pa obratno ne velja vedno. Pogosto se namreč zgodi, da ljudje pasji jezik napačno interpretiramo ali ga celo povsem spregledamo, kar lahko vodi v konflikt ali celo ugriz. Ta pa ima neprijetne posledice tako za lastnika kot za psa, ki je zaradi nerazumevanja označen kot napadalen. Tudi, če do ugriza ne pride, napačen in nevljuden pristop psa spravlja v stisko in mu povzroča stres. Stres pa lahko vodi v zdravstvene in vedenjske težave.

S poznavanjem in upoštevanjem pasje telesne govorice bi se lahko izognili marsikateri neprijetni izkušnji tako za lastnika kot za psa. Hkrati boste z razumevanjem pasje telesne govorice zgradili boljši odnos s svojim psom, pa tudi srečanje z neznanimi psi bo potekalo bolj varno in sproščeno.

KOMU JE PREDAVANJE NAMENJENO?
Predavanje je namenjeno predvsem mladim od 10 do 29. leta starosti.

KDAJ IN KJE?
Predavanje bo potekalo v sredo, 29. 3. 2017, od 19h do 20h v Četrtnem mladinskem centru Šiška.

PRIJAVE
Udeležba je brezplačna. Ker je število mest omejeno, je obvezna predhodna prijava preko spletnega obrazca.

Share

Pasja šola ZA PSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *