Predavanje: Sprehod po pasje

22 Jan 2019

Uživate na sprehodu s svojim psom? Kaj pa on?

Na prvi pogled je sprehod nadvse preprosta stvar, ni pa vedno tako. Vlečenje na povodcu, zaganjanje v druge pse, ljudi ali kolesarje, grizenje povodca, občutek, da je pes na koncu sprehoda še bolj poln energije kot na začetku in druge težave ga lahko pokvarijo tako za vas kot za vašega štirinožnega prijatelja. Ni pa treba, da je tako – sprehod lahko spet postane prijeten in koristen.

Sprehod vpliva na zdravje, dobro počutje in vedenje vašega psa, zato mu bomo posvetili celotno predavanje. Vabimo vas, da se nam pridružite v četrtek, 14. februarja, ob 18:00 v naših prostorih v Trzinu (Blatnica 1, Trzin). Predavanje bo trajalo približno uro in pol, na koncu pa bo tudi čas za vprašanja. Število mest je omejeno, zato čim prej izpolnite spletno prijavnico.

Pogovarjali se bomo o tem, kakšno gibanje je primerno in zdravo za psa, kako dolg naj bo sprehod, kako ravnati ob srečanju z drugim psom, katera oprema je priporočljiva in kako odpraviti morebitne težave, ki se lahko pojavijo. Razložili bomo, zakaj se pes včasih ustavi in noče naprej, zakaj morda grize povodec, skače na nas in kaže druga neželena vedenja. Spoznali boste tudi umirjanje: del sprehoda, ki lahko zelo pozitivno vpliva na počutje in vedenje psov.

Predavala bo pasja inštruktorica Alja Willenpart. Alja je članica organizacije Pet Dog Trainers of Europe, zavezane k doseganju najvišjih standardov na področju dobrobiti, obravnave in vzgoje psov. Izobraževala se je pri mednarodno priznanih strokovnjakinjah za pse, Turid Rugaas in Anne Lill Kvam, znanje pa redno nadgrajuje na izobraževanjih doma in v tujini. Poleg vodenja pasje šole ZA PSA ima Alja tudi dolgoletne izkušnje pri delu z zavetiškimi psi.

Kotizacija: 15 EUR

Popusti: podporniki in člani DZZŽ Ljubljana ter člani PDTE se predavanja udeležijo po posebni ceni 13,50 EUR.

Prijava na predavanje ni več mogoča.

Share

Pasja šola ZA PSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *