Ekipa

Alja Willenpart

Alja Willenpart, inštruktorica in vodja pasje šole

Aljo domači poznajo kot ljubiteljico živali od malih nog. Že tekom študija tujih jezikov je velik del svojega prostega časa namenjala zapuščenim živalim. Pridružila se je Društvu za zaščito živali Ljubljana, prostovoljsko pa je začela pomagati tudi v Zavetišču Ljubljana. Delo z zapuščenimi živalmi jo je spodbudilo, da je po programu za izobraževanje odraslih ob študiju zaključila še srednjo veterinarsko šolo in se nato vpisala na program IDTE (International Dog Trainer Education) v Angliji, kjer je oktobra 2017 zaključila izobraževanje pri svetovno priznani kinologinji Turid Rugaas. Znanje s področja kinologije redno nadgrajuje na izobraževanjih doma in v tujini. Praktične izkušnje je pridobivala z delom v pasjem hotelu, kot sprehajalka-mentorica v zavetiščih Ljubljana in Horjul, od leta 2016 pa z delom v pasji šoli. Alja je polna članica in predstavnica za Slovenijo v organizaciji PDTE.

Alja vodi tečaje za mladičke, tečaje sledenja, Sprehode s prijatelji in se ukvarja z individualnim reševanjem vedenjskih težav.

Nina Ozmec

Nina Ozmec, inštruktorica

Nina je v pasje vode zaplavala s psičko Toplo, ki jo je posvojila v zavetišču. Zaradi svoje preteklosti in izkušenj je imela Topla kar nekaj težav, ki so Nino spodbudile k izobraževanju o psih. Pasji šoli ZA PSA se je Nina že ob ustanovitvi pridružila kot tečajnica, kmalu pa tudi kot opazovalka in kasneje pomočnica. Nina teoretično in praktično znanje nadgrajuje na različnih izobraževanjih pri nas in v tujini, s prebiranjem strokovne literature in s pomočjo pri sprehajanju in vzgoji zavetiških psov. Je tudi članica PDTE. V življenju si želi še naprej širiti svoje znanje na področju prijaznega sobivanja s psi.

Nina vodi tečaje za mladičke, Raziskovalnico in Sprehode s prijatelji.

Ena

Ena Kobentar, inštruktorica

Eno so že od otroštva spremljali psi, če ne njeni, si je pa “izposodila” sosedove. Ko se je včlanila v Društvo za zaščito živali Ljubljana, je takoj zgrabila priložnost in se začela učiti vse in še več o psih. Teoretično znanje pridobiva z branjem strokovne literature in z udeležbo na seminarjih doma in v tujini, praktične izkušnje pa nabira z opazovanjem in sodelovanjem na tečajih v naši pasji šoli ter s sprehajanjem psov v Zavetišču Horjul. Zaključila je tudi izobraževanje po programu IDTE pri Turid Rugaas in je članica PDTE.

Ena pomaga na tečajih sledenja in na tečajih za mladičke, vodi Raziskovalnico in tečaj Koraki v svet.

Maša in Thor

Maša Cerjak Kastelic

Mašo so doma že od nekaj obkrožale različne živali, tako seveda ni bilo nepričakovano, ko se je že zgodaj pridružila Društvu za zaščito živali Ljubljana. Veliko časa je kot prostovoljka preživela v Zavetišču Horjul, kjer je sodelovala tudi kot sprehajalka psov. Ko se je društvo usmerilo v pasjo šolo se je pričela več  izobraževati o psih. Udeležuje se izobraževanj doma in v tujini. Čeprav zase pravi, da je bolj mačji kot pasji človek, so jo psi vedno več kot veseli, ko jo najdejo kot izgubljeno osebo na koncu postavljene sledi.

Maša skrbi za  tehnični del delovanja pasje šole, organizira predavanja in je markerka na tečajih Sledenja.

Na tečajih se nam včasih pridružijo tudi prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana, ki pod mentorstvom naše ekipe skrbijo za dobro počutje psov in pomagajo ustvarjati okolje, karseda podobno vsakdanjemu. Naši tečaji so šola za življenje.