Ekipa

Alja Willenpart

Alja Willenpart, inštruktorica

Aljo domači poznajo kot ljubiteljico živali od malih nog. Že tekom študija tujih jezikov je velik del svojega prostega časa namenjala zapuščenim živalim. Pridružila se je Društvu za zaščito živali Ljubljana, prostovoljsko pa je začela pomagati tudi v Zavetišču Ljubljana. Delo z zapuščenimi živalmi jo je spodbudilo, da je po programu za izobraževanje odraslih ob študiju zaključila še srednjo veterinarsko šolo in se nato vpisala na program IDTE (International Dog Trainer Education) v Angliji, kjer je oktobra 2017 zaključila izobraževanje pri svetovno priznani kinologinji Turid Rugaas. Znanje s področja kinologije redno nadgrajuje na izobraževanjih doma in v tujini. Praktične izkušnje je pridobivala z delom v pasjem hotelu, od leta 2013 pa predvsem z delom v ljubljanskem zavetišču in v Zavetišču Horjul, kjer kot prostovoljka-mentorica pomaga z vzgojo, socializacijo in prevzgojo psov. Alja je polna članica in predstavnica za Slovenijo v organizaciji PDTE.

Psi so inteligentna, čuteča bitja z lastnimi željami in osebnostmi. Cilj vzgoje je naučiti psa razmišljati in mu pomagati postati prijeten življenjski sopotnik – ne robot, ki slepo izpolnjuje naše ukaze.

Nina Ozmec

Nina Ozmec, prostovoljka – asistentka

Nina je v pasje vode zaplavala s psičko Toplo, ki jo je posvojila v zavetišču. Zaradi svoje preteklosti in izkušenj je imela Topla kar nekaj težav, ki so Nino spodbudile k izobraževanju o psih. Pasji šoli ZA PSA se je Nina že ob ustanovitvi pridružila kot tečajnica, kmalu pa tudi kot opazovalka in kasneje pomočnica. Nina teoretično in praktično znanje nadgrajuje na različnih izobraževanjih pri nas in v tujini, s prebiranjem strokovne literature in s pomočjo pri sprehajanju in vzgoji zavetiških psov. Spomladi leta 2018 je postala tudi članica PDTE. V življenju si želi še naprej širiti svoje znanje na področju prijaznega sobivanja s psi.

Od naših psov se lahko veliko naučimo, le prisluhniti jim moramo.

Ena Kobentar

Ena Kobentar, prostovoljka – asistentka

Eno so že od otroštva spremljali psi, če ne njeni, si je pa “izposodila” sosedove. Ko se je včlanila v Društvo za zaščito živali Ljubljana, je takoj zgrabila priložnost in se začela učiti vse in še več o psih. Teoretično znanje pridobiva z branjem strokovne literature in z udeležbo na seminarjih doma in v tujini, praktične izkušnje pa nabira z opazovanjem in sodelovanjem na tečajih v naši pasji šoli ter s sprehajanjem psov v Zavetišču Horjul.

Če se potrudimo razumeti govorico našega psa in se mu prilagoditi, smo nagrajeni s prav posebno povezanostjo, ki naredi naše sobivanje s štirinožnim prijateljem še lažje in še lepše.

Na tečajih se nam pogosto pridružijo tudi prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana, ki pod mentorstvom naše ekipe skrbijo za dobro počutje psov in pomagajo ustvarjati okolje, karseda podobno vsakdanjemu. Naši tečaji so šola za življenje.