Ekipa

Alja Willenpart

Alja Willenpart, inštruktorica

Aljo domači poznajo kot ljubiteljico živali od malih nog. Že tekom študija tujih jezikov je velik del svojega prostega časa namenjala zapuščenim živalim. Pridružila se je Društvu za zaščito živali Ljubljana, prostovoljsko pa je začela pomagati tudi v Zavetišču Ljubljana. Delo z zapuščenimi živalmi jo je spodbudilo, da je po programu za izobraževanje odraslih ob študiju zaključila še srednjo veterinarsko šolo in se nato vpisala na program IDTE (International Dog Trainer Education) v Angliji, kjer je oktobra 2017 zaključila izobraževanje pri svetovno priznani kinologinji Turid Rugaas. Znanje s področja kinologije redno nadgrajuje na izobraževanjih doma in v tujini. Praktične izkušnje je pridobivala z delom v pasjem hotelu, od leta 2013 pa predvsem z delom v ljubljanskem zavetišču in v Zavetišču Horjul, kjer kot prostovoljka-mentorica pomaga z vzgojo, socializacijo in prevzgojo psov.

Prav vsak pes je nekaj posebnega in vsak v sebi nosi čudovito osebnost. Namen vzgoje ni ustvarjanje robotov, ampak pomagati psu, da zasije in postane edinstven življenjski sopotnik.

Ena Kobentar

Ena Kobentar, prostovoljka – asistentka

Eno so že od otroštva spremljali psi, če ne njeni, si je pa “izposodila” sosedove. Ko se je včlanila v Društvo za zaščito živali Ljubljana, je takoj zgrabila priložnost in se začela učiti vse in še več o psih. Teoretično znanje pridobiva z branjem strokovne literature in z udeležbo na seminarjih doma in v tujini, praktične izkušnje pa nabira z opazovanjem in sodelovanjem na tečajih v naši pasji šoli ter s sprehajanjem psov v Zavetišču Horjul.

Če se potrudimo razumeti govorico našega psa in se mu prilagoditi, smo nagrajeni s prav posebno povezanostjo, ki naredi naše sobivanje s štirinožnim prijateljem še lažje in še lepše.

Na tečajih se nam pogosto pridružijo tudi prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana, ki pod mentorstvom naše ekipe skrbijo za dobro počutje psov in pomagajo ustvarjati okolje, karseda podobno vsakdanjemu. Naši tečaji so šola za življenje.