Mnenja strank

Topla je v zadnjih dveh letih, odkar obiskujeva pasjo šolo ZA PSA, čisto drug kuža.

lepo pasje vedenjeTopla je v zadnjih dveh letih, odkar obiskujeva pasjo šolo ZA PSA, čisto drug kuža in najin odnos je veliko boljši kot kadarkoli. Vedno je bila in vedno bo posebna, danes pa je kužika z veliko manj težavami kot kadarkoli prej. Pustite jim, da so to kar so in z malo spodbude in razumevanja bodo zasijali 🙂

Nina & Topla

At Pasja šola ZA PSA I am learning how to be in better, natural sync with my dog.

MookieI am very pleased with Pasja šola ZA PSA and would recommend it dearly to people who like to learn about dogs and from their dogs. My dog and I take up on regular „Sprehodi s Prijatelji“ and have just started mantrailing. We also had few hours of behavioural counselling. Compared to our previous schooling experiences, I am finally able to use the stuff we learn at school in our everyday life, e.g. how worthwhile it is to take a break during our walks to observe surroundings and relax, how to use my body posture and hand to show her the way and set the overall tone, to observe her behaviour and pay attention to calming signs.

So far, at other places we have attended puppy, basic obedience and basic agility trainings, to a certain point rather successfully. However, as I learnt how to manipulate her with food to perform at my commands, where and how to keep rewards in my hand, my dog started barking more than usual, it was getting increasingly difficult for her to calm down at break times and she was behaving unpredictably around other dogs and people. She did learn how to sit, lay down, freeze, walk beside me, jump on cue i.e. behaviours which I rarely require her to do other than for purposes of entertaining people.

Now, at Pasja šola ZA PSA I am learning how to be in better, natural sync with my dog. I am no more using cookies to reward her good reactions to my cues but to help her focus and calm down. Our everyday walks, communication and interaction are far more peaceful and pleasant for both of us.

Tamara & Mookie

Končno imamo tudi v Sloveniji šolo, ki pse zares razume.

LuckyKončno imamo tudi v Sloveniji šolo, ki pse zares razume in ima temu primeren pristop in metode. Ker imam vedenjsko malce posebni psički, je bilo do sedaj praktično nemogoče za njiju najti primerno strokovno pomoč in obliko dela, zato smo nasvete iskale tudi v tujini, kar pa sedaj s Pasjo šolo ZA PSA ni več potrebno. Z Lucky nama je zelo všeč umirjeno druženje s pasjimi prijatelji, profesionalna inštruktorica, z znanjem, pridobljenim pri najboljših strokovnjakih v tujini, pa nam je vedno na voljo za vsa mogoča vprašanja in nasvete. Zelo priporočam!

Alja, Lucky & Bijoux

Pred mano je bil čisto nov svet - svet, kjer se govori po pasje.

tečaj za pasje mladičkeV pasjem svetu sem že 12 let, mala Mini pa je moj tretji kuža. Dolgo sem razmišljala, katero malo šolo bi z njo obiskovala. Ne zato, ker ne bi znala psa naučiti odpoklica, drugih klasičnih povelj ali cel repertoar trikcev – to mi gre z lahkoto od rok – pač pa zaradi tega, ker sem si želela nekaj več, kar mi je vsaj pri drugem psu zaradi pretirane odvisnosti od mojih povelj (naredi 101 stvar na moje povelje, ne zna pa se odločati zase – za svoje dobro – in biti pes), ves čas manjkalo – želela sem si stabilnega psa, ki bi uporabljal svoje čute, se znal soočiti s stvarmi na nereaktiven način in predvsem to, da bi jaz znala bolj pravilno odreagirati ob različnih vsakodnevnih situacijah.  Že takoj na uvodnem srečanju Prvih korakov sem spoznala, kako pravzaprav nimam pojma o psih, bitjih kot takih. Sploh nisem mogla verjeti, da mi komaj trimesečni kuža s svojimi dejanji, obnašanjem lahko toliko sporoča! Ne samo meni, ampak tudi svojim pasjim kolegom. Pred mano je bil čisto nov svet – svet, kjer se govori po pasje. Inštruktorica me je tekom tečaja opozarjala na znake, na katere moram biti pozorna, kaj pomenijo in kako ob njih ukrepati. Kmalu sem opazila, da na malo bitje pred seboj gledam popolnoma z drugega zornega kota, kot sem to počela pri prvih dveh psih. Opazovanje svojega lastnega psa in razumevanje, kako se odloča (in zakaj tako), kaj razmišlja, česa si želi, mi je dalo občutek miru, občutek, da sem – sva! – lahko kos vsaki situaciji, v kateri se znajdeva. Na drugi strani povodca pa je rasla Minijina samozavest, radovednost, pogum, prav tako hitro kot se je povečevala njena sproščenost v novih okoljih, med psi in tujimi ljudmi. Vsako uro smo obravnavali nekaj novega in res uporabnega, preizkusili pa smo se tudi v sledenju (mala je bila naravni talent :D). Z uporabo tega znanja imam zdaj mladička, ki mi ne prosjači za hrano, se zna sam zaposliti, ne hodi ves čas za mano, je zunaj pozoren name v zdravi meri, mi zaupa, odlično uporablja svoj smrček, se zna umiriti, je samozavesten in radoveden v novem okolju, nima težav s hojo na povodcu… Mini je skozi tečaj postala res kuža, s katerim je užitek sobivati iz dneva v dan – in kdo bi si mislil, da drugih zvočnih povelj od odpoklica za to sploh ne potrebuješ! Hvala super inštruktorici, ki je odgovorila na vsa moja vprašanja (res jih ni bilo malo) in mi pomagala spraviti iz moje kosmate sreče le najboljše. Zdaj se končno zavedam, kako pomembno je upoštevati dejanske potrebe psa (in ne tiste, ki mu jih vsiljuje sodobni človek!) in njegovo pasjo govorico – življenje s psom postane res enostavno! 🙂 Verjamem, da se tudi Mini zahvaljuje za posluh. 😉

Petra & Mini