Raziskovalnica

Raziskovalnica je obogatitveni notranji prostor, ki psom omogoča raziskovanje in izvajanje naravnih vedenj. Raziskovanje zanimivih predmetov psom predstavlja miselni izziv, skozi umirjeno, počasno gibanje po različnih preprostih ovirah pa se pes tudi razgiba. Prostor je prilagojen vašemu psu in povsem varen. Ker je Raziskovalnica postavljena v notranjem prostoru, poteka v vsakem vremenu.

Raziskovalnica je primerna za vse pse, posebej koristna pa je za pse z vedenjskimi težavami, pse z omejenim gibanjem, mladičke in posvojene pse, ki niso vajeni raziskovanja. V vročih poletnih ali mrzlih zimskih dneh pa lahko psu omogočite raziskovanje pod streho, kjer vreme ni ovira.

    • Lokacija: Blatnica 1, industrijska cona Trzin
    • Trajanje: 45 minut
    • Cena: 15 EUR
    • Termin: po dogovoru

Kako poteka srečanje?

Ob dogovorjeni uri pridete na naslov Blatnica 1 (industrijska cona Trzin). Parkirate za stavbo pri pekarni Pečjak. Psa odpeljete na opravljanje potrebe na bližnjo travnato površino in nas pokličete, da pridemo po vas. Skupaj se odpravimo v prostor, kjer psa odpnemo s povodca in ga pustimo raziskovati. Med raziskovanjem vas naša inštruktorica vodi skozi vedenje psa in pojasni, zakaj pes počne, kar počne, z veseljem pa odgovori tudi na vprašanja, ki jih imate v zvezi z obnašanjem psa. Psi običajno raziskujejo približno 20 – 30 minut, nato se umirijo in počivajo. Ko imajo dovolj, to pokažejo. Po približno 45 minutah se odpravite domov. Vaš pes bo po raziskovanju prijetno utrujen.

Koliko psov in ljudi je hkrati v raziskovalnici?

V Raziskovalnici je vedno le en pes. Da ni prevelike gneče, je udeležba omejena na največ dve osebi z enim psom. Če imate doma več psov, naj se Raziskovalnice udeležijo ločeno. Tako lahko res v miru raziskujejo in vso svojo pozornost posvetijo spoznavanju svoje okolice.

Pogosta vprašanja

Ali v Raziskovalnici potrebujem priboljške ali kakršnokoli opremo za delo s psom? Ne. Pripeljete le psa, dobro voljo in željo po učenju novih stvari.

Moj pes ima vedenjske težave, bo Raziskovalnica pomagala? Vohanje in sproščeno raziskovanje pozitivno vplivata na psa, zato je Raziskovalnica vsekakor lahko v veliko pomoč pri odpravljanju nekaterih vedenjskih težav. Ni pa samo srečanje namenjeno vzgoji oziroma prevzgoji. Za to je primernejše individualno svetovanje.

Kako pogosto naj obiskujem Raziskovalnico? Predmete menjamo in premikamo vsakih nekaj tednov. Da prostor za psa ostaja zanimiv priporočamo, da med posameznimi obiski mineta vsaj 2 tedna.

Moj pes je bil pred kratkim operiran, težko hodi in se ne sme veliko gibati, je Raziskovalnica primerna zanj? Da. V Raziskovalnici je veliko zanimivih predmetov, ki spodbujajo raziskovalno vedenje. Psi raziskujejo počasi in umirjeno, brez hitrih gibov in možnosti poškodb. Tako boste na umirjen način utrudili vašega štirinožca brez dolgih sprehodov.

Moj mladiček zgrize vse, kar mu pride pod zob. Je Raziskovalnica primerna zanj? Da. V Raziskovalnici so skriti tudi priboljški, pasje žvečilke in različni varni predmeti za grizenje, ki vašemu psu omogočajo varno grizenje in spoznavanje različnih predmetov, brez strahu, da bi se pri tem poškodoval.

Moj pes je alergik in ima posebno dieto. Lahko vseeno obišče Raziskovalnico? Da. V takem primeru prosimo, da nas o dieti prej obvestite, da prostor ustrezno prilagodimo, priboljške in žvečilke po potrebi zamenjamo z ustreznejšimi ali jih v celoti umaknemo.

Prijava

Prijavite se s pomočjo spodnjega obrazca. Ko prejmemo izpolnjeno prijavnico, vas bomo poklicali, da se dogovorimo za termin srečanja.