Predavanja in delavnice

Večkrat letno organiziramo predavanja in delavnice na različne teme. Običajno jih izvajamo v Ljubljani in bližnji okolici, po dogovoru lahko tudi drugje. Za več informacij o prihajajočih dogodkih spremljajte to stran ali nam pišite.

Prihajajoči dogodki

8. 4. 2018: Delavnica – Sprehod po pasje

Na prvi pogled je sprehod nadvse preprosta stvar, ni pa vedno tako. Vlečenje na povodcu, zaganjanje v druge pse, ljudi ali kolesarje, grizenje povodca, občutek, da je pes na koncu sprehoda še bolj poln energije kot na začetku in druge težave ga lahko pokvarijo tako za vas kot za vašega štirinožnega prijatelja. Ker sprehod pomembno vpliva na počutje, zdravje in vedenje vašega kosmatinca, bomo marca ponovili predavanje Sprehod po pasje, ki ga bomo nadgradili s praktičnim delom – teoretičnemu predavanju bo sledil še skupinski sprehod psov. Več informacij …

5. in 6. 5. Dvodnevna delavnica o reaktivnih psih

V začetku maja pripravljamo dvodnevno delavnico o reaktivnih psih. Predavala bo finska kinologinja Raili Halme. Reaktivnost je vse pogostejša težava, s katero se spopada mnogo psov in njihovih lastnikov. Na teoretičnem delu se bomo posvetili vprašanju, kaj je reaktivnost in od kod izvira, na praktičnem delu pa bomo spoznali nekaj praktičnih načinov za zmanjševanje in odpravljanje reaktivnega vedenja. Podrobnejše informacije o dogodku sledijo kmalu.

konec maja 2018: Psi v mestu

Mestno življenje lahko psom predstavlja nemalo izzivov, še posebej za pse, ki živijo v bloku. Gost promet, ropot, dolgotrajna odsotnost lastnikov, nenehno dogajanje, obvezna uporaba povodca … Vse to lahko vodi v stres in z njim povezane vedenjske težave. Vendar ni nujno, da je tako. Z nekaj prilagodljivosti in iznajdljivosti lahko psom omogočimo prijetno in zabavno življenje – tudi brez vrta in idiličnega podeželskega okolja. Na predavanju boste izvedeli, s kakšnimi izzivi se v mestu soočajo psi in njihovi lastniki ter kako lahko z nekaj preprostimi ukrepi tudi življenje v mestu za pse postane prijetno. Podrobnejše informacije objavimo kmalu.

Pretekla predavanja in delavnice

2018

26. 2. 2018: Ločitvena tesnoba

24. 1. 2018: Komunikacija po pasje

2017

26. 11. 2017: Delavnica: Upokojeni hrti

23. 8. 2017: Sprehod po pasje.

19. 7. 2017: Komunikacija po pasje.

6. 4. 2017: Reaktiven pes – težava ali izziv?

4. 4. 2017: Socializacija – kdaj in zakaj?

29. 3. 2017: Ali razumem psa?