Za mlade in odrasle pse

Tečaj Koraki v svet je namenjen psom, starim najmanj 6 mesecev. Zgornje starostne omejitve ni. Namenjen je vsem, ki naše pasje šole še niste obiskovali ter tistim, ki bi radi nadgradili znanje, osvojeno na tečaju Prvi koraki. Tečaj obsega uvodno srečanje, kjer boste pridobili teoretično znanje za vzgojo svojega psa, ter 10 skupinskih sprehodov, namenjenih učenju praktičnih veščin.

Tečaj na kratko

Obravnavane teme

  • Hoja na povodcu
  • Odpoklic
  • Navajanje na samoto
  • Skakanje na ljudi
  • Preganjanje kolesarjev, mimoidočih …
  • Umirjanje
  • Aktivnost in gibanje
  • Mentalna stimulacija
  • Čakanje na mestu
  • Pobiranje hrane in predmetov s tal

Urnik in cena

Starost psa: najmanj 6 mesecev, zgornje omejitve ni

Skupina: največ 4 psi

Srečanja: 2x na teden

Trajanje posameznega srečanja: 60 minut

Cena: 150 eur

Tečaj bo razpisan, ko se bo prijavilo dovolj interesentov (najmanj 3). Če vas udeležba zanima, nam pišite.

Na srečanjih

Tečaj je primeren za vse pse, ki nimajo prehudih težav v bližini drugih psov ali ljudi, ne glede na predhodno znanje oz. šolanje.

Na tečaju boste potrebovali: udobno opremo za psa (H oprsnico in vsaj 3 m dolg povodec, ne fleksi), priboljške, vrečke za iztrebke, vodo v prenosni posodi, zase pa primerno obleko in obutev.

Na tečaju so po predhodnem dogovoru lahko prisotni vsi družinski člani. Otroci do 15. leta se lahko tečaja udeležijo le v spremstvu starša ali skrbnika.

Zakaj v šolo?

Za prijetno sobivanje mora pes poznati pravila življenja v človeškem svetu; v nasprotnem primeru lahko pride do težav, saj se pasji bonton včasih precej razlikuje od človeškega.

Pasja šola pa ni namenjena le učenju lepega vedenja in sobivanja s človeško družino, ampak tudi socializaciji ter prijetnemu druženju s pasjimi vrstniki. To psu težko v celoti zagotovimo sami in prav zato je obisk pasje šole pomemben tudi za tiste lastnike, ki so šolo nekoč že obiskovali – čeprav so osnove vzgoje in šolanja sami že osvojili.

Tečaj Koraki v svet je namenjen mladim in odraslim psom, starim najmanj 6 mesecev. Tečaj obsega uvodno srečanje, ki poteka brez psov in traja približno 90 minut, in 10 sprehodov na različnih lokacijah, ki trajajo približno 60 minut. Na uvodnem srečanju boste izvedeli vse potrebno o vzgoji vašega psa, o njegovih potrebah in telesni govorici. Na sprehodih bomo teorijo povezali s prakso.

O tečaju

Na srečanjih se psi družijo in učijo različnih veščin, ki jim bodo koristile v življenju. Med vajami lepega vedenja, ki jih boste usvojili z vašim psom, so odpoklic, hoja na popuščenem povodcu in čakanje na mestu. Naučili se boste, kako preprečiti skakanje ali zaganjanje v tujce, kolesarje in druge “moteče elemente” okolice ter kako psa “prepričati”, da iztrebke ali hrano, ki leži na tleh, pusti pri miru. Predstavili vam bomo tudi nekaj zabavnih aktivnosti, ki bodo še poglobile vez med vami in vašim psom: iskanje priboljškov s pomočjo voha, vaje za koordinacijo, koncentracijo in ravnotežje ter nekatere druge vaje za mentalno stimulacijo.

Tečaj poteka v majhnih skupinah po največ 4 pse.

Uvodno srečanje poteka brez psov in traja približno 1,5 – 2 uri. Ostala srečanja trajajo okvirno 60 minut.

Lokacija: srečanja potekajo na različnih koncih Ljubljane, odvisno od teme, ki jo bomo obravnavali na posameznem srečanju. Začeli bomo na nekoliko mirnejših krajih, kjer je manj motečih elementov, ko pa bodo psi osvojili osnove, se bomo odpravili tudi v bolj obljudene predele mesta. O točnih lokacijah se bomo dogovarjali sproti.

Plačilo: Cena tečaja je 150 EUR. Srečanja plačate vnaprej z nakazilom na TRR ali z gotovino na uvodnem srečanju.

Preberite več o našem načinu dela …

Oprema

Pes naj zaradi varnosti in dobrega počutja nosi udobno oprsnico v obliki črke H, potrebovali pa boste tudi dolg povodec (vsaj 3 m, ne fleksi). Prekratek povodec lahko namreč vodi v učenje vlečenja na povodcu, ovratnica ali neprimerna oprsnica pa v poškodbe in neprijetne izkušnje. Več o tem, kakšna oprema je za psa primerna, lahko preberete tu: priporočljiva oprema.

Pri nas lahko kupite oprsnice in povodce proizvajalcev Calming signs in Haqihana. Če se hkrati s tečajem odločite za nakup opreme, vam na opremo nudimo 10% popust.

S seboj potrebujete tudi priboljške, vrečke za iztrebke ter vodo v prenosni posodi.

Kratkodlaki psi, starejši psi, psi brez podlanke in manjši psi v hladnem vremenu potrebujejo plašček. Več o tem lahko preberete tukaj.