Za mladičke in mlade pse

pasja šola mladičekLastniki mladih pasjih nadebudnežev se lahko vključite v tri različne programe, ki so prilagojeni razvojni stopnji in sposobnostim vašega odraščajočega psa. V prvih dveh letih življenja se pes telesno in mentalno šele razvija. Pomembno je, da v tem obdobju psa ne preobremenjujemo, ampak mu nudimo ustrezno fizično in mentalno zaposlitev.

Na tečajih za mladičke in mlade pse se bo vaš pes naučil osnov lepega vedenja, vi pa boste izvedeli vse, kar vaš kosmatinec potrebuje za zdrav razvoj. Tako bo odrasel v vzgojenega, sproščenega in umirjenega družinskega člana.

Prvi koraki

Tečaj Prvi koraki je namenjen mladičem, ki so ob prijavi stari od 2 do 5 mesecev. Srečanja potekajo v odprti skupini vse leto vsako soboto ob 9h, zato se nam lahko pridružite kadarkoli, brez čakanja. Tako bo vaš malček lahko kar najhitreje začel pridobivati prijetne in pomembne življenjske izkušnje.

Tečaj obsega individualni posvet in 10 srečanj na poligonu. Individualni posvet pred vključitvijo v skupino je namenjem poglobljenemu pogovou o potrebah pasjega mladička in prilagoditvah v vašem domu. Izvedeli boste, kako se soočiti z izzivi, ki vam lahko pridejo na pot.

V obdobju mladička je pomembno, da naš pes postopoma gradi pozitivne izkušnje z okoljem, z drugimi ljudmi in z živalmi. Postopnost in zmernost sta izrednega pomena tudi pri aktivnostih, ki jih izvajamo z mladičkom. Ker v tej starosti še nimajo razvitih mišic in koordinacije, lahko s pretirano in napačno vadbo naredimo veliko škode, ki bo našemu psu povzročala težave vse življenje. Za mladička je najpomembnejše, da mu nudimo varnost, stik s sovrstniki in mu omogočimo raziskovanje v njegovem tempu.

Prihod mladička v nov dom je vedno velika sprememba, ki v naše življenje prinese veliko vznemirjenja in od nas zahteva nekaj prilagajanja. Prenatrpan urnik, neprestano odkrivanje novih krajev, novih pasjih in človeških prijateljev ter dolgi sprehodi v mestu ali naravi lahko mladička kaj hitro preobremenijo, to pa vodi v vedenjske težave v odrasli dobi.

Na tečaju Prvi koraki vas bomo na individualnem srečanju pripravili na življenje z malim štirinožcem. Vprašali boste lahko vse, kar vas zanima v zvezi z vzgojo vašega kosmatinca, pridobili pa boste tudi znanje za preprečevanje nekaterih najpogostejših težav.

Na samih srečanjih pa bomo znanje uporabili še v praksi. Mladički se bodo naučili mirno družiti in se lepo obnašati v bližini psov in ljudi. Del srečanj bo namenjen igri, malčki pa se bodo spoznali tudi z osnovami hoje na povodcu, odpoklica in dela z nosom.

Vi se boste naučili vzgajati in skrbeti za vašega malčka, ga naučiti sobne čistoče, zmanjšati grizenje in uničevanje predmetov, osnove pasje telesne govorice ter nadzorovati igro med psi in jo pravilno prekiniti. Odgovorili bomo tudi na morebitna druga vprašanja, ki jih imate v zvezi z vzgojo vašega psa.

Prijavite se

Koraki v mladost

Tečaj je namenjen mladim psom, starim od 5 do 12 mesecev. Poteka v zaprtih skupinah vse leto. Namenjen je začetnikom in kot nadaljevanje tečaja Prvi koraki.

Tečaj obsega 12 srečanj, ki, odvisno od letnega časa, potekajo enkrat ali dvakrat tedensko. Prvo srečanje izvedemo brez psov. Namenjeno je spoznavanju razvoja in potreb mladega psa, pogovorili pa se bomo tudi o pasji telesni govorici, o vzgoji ter ustrezni opremi za psa. Ostala srečanja potekajo na našem poligonu, pri veterinarju in v urbanem okolju.

Pri starosti 4,5 meseca vaš mladiček stopi v obdobje mladega psa, ko postanejo psi bolj aktivni in si upajo vedno več. Vedno bolj drzno raziskujejo okolje, si nabirajo izkušnje, ki jim bodo služile kot smerokazi skozi življenje, izboljšujejo svojo koordinacijo in se učijo, kako se njihovo telo obnaša v prostoru. Pravilna vadba, zmerno gibanje in majhni, postopni izzivi so ključnega pomena za zdrav razvoj njihovega telesa. V tem obdobju jih začnemo usmerjati v določene naloge, ki jim predstavljajo starosti in sposbnostim primerne mentalne izzive.

Tekom tečaja za mlade pse vas bomo naučili primernih zaposlitev za vašega odraščajočega štirinožnega prijatelja, vam pokazali, kakšne aktivnosti so primerne za razvoj zdravega psa in poglobili vaše znanje pasjega sporazumevanja. Vašega spremljevalca bomo učili lepega obnašanja, primernega vedenja v bližini drugih psov in osnovnih vaj, ki so ključnega pomena za kakovostno bivanje v našem prenatrpanem vsakdanu.

Prijavite se

Koraki v svet

Tečaj je namenjen mladim psom, starim od 12 do 24 mesecev. V zaprtih skupinah poteka vse leto in je namenjen tako začetnikom kot tistim, ki bi želeli utrditi in nadgraditi že osvojeno znanje.

Tečaj obsega 12 srečanj, ki, odvisno od letnega časa, potekajo enkrat ali dvakrat tedensko. Prvo srečanje izvedemo brez psov. Namenjeno je spoznavanju razvoja in potreb psa pubertetnika, pogovorili pa se bomo tudi o pasji telesni govorici, o vzgoji ter ustrezni opremi za psa. Ostala srečanja potekajo na našem poligonu in v urbanem okolju.

Med 12. in 24. mesecem starosti pridejo naši psi v obdobje odkrivanja in preizkušanja mej svojih sposobnosti, odzivov okolja in naše potrpežljivosti. Vsa njihova energija je usmerjena v raziskovanje, nabiranje izkušenj in iskanje novih (predvsem pasjih) prijateljev. Njihova fizična aktivnost je na višku, sprehodi so polni divjanja, nepredvidljivih zavojev, hitrega pospeševanja in naglega (pogosto slabo preračunanega) zaviranja. Sposobnost njihove koncentracije je zelo omejena, prav tako nimajo veliko potrpljenja in samokontrole, zato je pomembno, da te njihove sposobnosti primerno usmerjamo in razvijamo.

Na tečaju vas bomo naučili, kako se soočiti in prebroditi težavno obdobje vašega pubertetnika, ki je prava preizkušnja potrpežljivosti in vztrajnosti za marsikaterega skrbnika psa. Pokazali vam bomo, kako njegovo energijo usmeriti tako, da bosta od nje odnesla čim več oba – vi in vaš štirinožni prijatelj. Odraščajočega pubertetnika pa bomo zaposlili tako, da bo svojo potrebo po raziskovanju usmeril v prijetne in koristne aktivnosti, ki vama bodo v veselje celo življenje. Na srečanjih bomo ponovili tudi obstoječe znanje dobrih navad in lepega vedenja.

Prijavite se