Za mladičke

Tečaj Prvi koraki je namenjen mladičem, ki so ob prijavi stari od 2 do 4,5 mesecev. Srečanja potekajo v odprti skupini vsako soboto ob 8:15, 9:00 in 9:45 na našem poligonu na Bizoviku, pridružite pa se nam lahko kadarkoli, brez čakanja. Tečaj obsega individualno uvodno srečanje (na vašem domu), kjer boste izvedeli vse potrebno o vzgoji vašega mladička, ter 9 srečanj na poligonu, kjer bomo teorijo povezali s prakso.

Tečaj na kratko

Obravnavane teme

  • Sobna čistoča
  • Hoja na povodcu
  • Odpoklic
  • Navajanje na samoto
  • Žvečenje in uničevanje
  • Skakanje na ljudi
  • Umirjanje
  • Delo z nosom
  • Igra
  • Aktivnost in gibanje

Urnik in cena

Najnižja starost psa ob začetku tečaja: 2 meseca

Najvišja starost psa ob začetku tečaja: 4,5 mesecev

Skupina: do 6 psov

Individualno uvodno srečanje: termin po dogovoru

9 srečanj na poligonu: sobote ob 8:15, 9:00 ali 9:45 (udeležba na zaporednih srečanjih ni nujna, je pa priporočljiva)

Začetek: takoj oz. po dogovoru

Cena: 150 EUR

Cena obsega eno individualno in 9 skupinskih srečanj, oprsnico in dolg povodec.

Na srečanjih

Tečaj je primeren za vse mladičke ne glede na pasmo ali izvor.

Na tečaju boste potrebovali: udobno opremo za psa (oprsnica in dolg povodec),  priboljške, vrečke za iztrebke, v hladnem vremenu plašček, zase pa vremenu primerno obleko in obutev. Začetna oprema (oprsnica in povodec) je všteta v ceno tečaja in jo dobite pri nas.

Na tečaju so lahko po predhodnem dogovoru prisotni vsi družinski člani. Otroci do 15. leta se lahko tečaja udeležijo le v spremstvu starša ali skrbnika.

Zakaj v šolo z mladičkom?

V obdobju mladička je pomembno, da pes postopoma gradi pozitivne izkušnje z okoljem, z drugimi ljudmi in z živalmi. Postopnost in zmernost sta izrednega pomena tudi pri aktivnostih, ki jih izvajamo z mladičkom. Za mladička je najpomembnejše, da mu nudimo varnoststik s sovrstniki in možnost raziskovanja v njegovem tempu. Prihod mladička v naš dom pa tudi za nas pomeni veliko spremembo, ki zahteva nekaj prilagoditev.

Na tečaju Prvi koraki vas bomo na individualnem uvodnem srečanju pripravili na življenje z malim štirinožcem. Vprašali boste lahko vse, kar vas zanima v zvezi z vzgojo vašega kosmatinca, pridobili pa boste tudi znanje za preprečevanje nekaterih najpogostejših težav. Na poligonu boste psa naučili osnov hoje na povodcu, odpoklica in drugih uporabnih veščin, hkrati pa bo deležen druženja z vrstniki in odraslimi psi, ki je v obdobju odraščanja ključnega pomena.

Vašega mladička vam bomo pomagali vzgojiti v sproščenega in umirjenega družinskega člana.

O tečaju

Na srečanjih se mladički družijo in učijo različnih veščin, ki jim bodo koristile v življenju. Ker se v tem obdobju vaš pes še telesno in mentalno intenzivno razvija, je zmernost pri vseh aktivnostih ključnega pomena. Pokazali vam bomo, kakšne aktivnosti so primerne za vašega mladička, da se bo razvil v sproščenega, zadovoljnega in vzgojenega pasjega sopotnika.

Srečanja na poligonu so namenjena igri, prijetnemu druženju z vrstniki in socializaciji, začeli pa bomo tudi s preprostimi vajami lepega vedenja in aktivnostmi, ki bodo še poglobile vez med vami in vašim psom: hoja na popuščenem povodcu, odpoklic, preprosto delo z nosom, umirjanje v bližini drugih psov in ljudi. Obravnavamo tudi različne druge teme, ki so pomembne za razumevanje razvoja pasjega malčka in preprečevanje pojava vedenjskih težav: žvečenje, skakanje na ljudi, navajanje na samoto, sobna čistoča, telesna govorica …

Uvodno srečanje poteka na vašem domu ali na poligonu in traja približno 90 minut. Za obiske zunaj Ljubljane se zaračuna kilometrina 0,18 eur/km. Posamezno skupinsko srečanje na poligonu traja 30 – 45 minut.

Plačilo: Cena tečaja je 150 EUR. Obsega eno individualno in 9 skupinskih srečanj, oprsnico in povodec. Srečanja plačate vnaprej z nakazilom na TRR ali z gotovino na uvodnem srečanju.

Priporočamo, da srečanja na poligonu obiskujete zaporedoma, saj na vsaki uri obravnavamo kaj novega. Če se katerega od srečanj ne morete udeležiti, nas o tem predhodno obvestite. Manjkate lahko 2x, vsaka dodatna odsotnost pa se odšteje od srečanj, ki vam še pripadajo. Predvideno je, da srečanja izkoristite, preden vaš mladiček dopolni 6 mesecev (v primeru, da ste s tečajem začeli, ko je mladiček star 4 mesece ali več, po dogovoru tečaj lahko obiskujete dlje ali pa se preostanek srečanj prenese na tečaj Sprehod s prijatelji).

Preberite več o našem načinu dela …

Oprema

Mladiček naj zaradi varnosti in dobrega počutja nosi udobno oprsnico v obliki črke H, potrebovali pa boste tudi dolg povodec (vsaj 3 m, ne fleksi). Prekratek povodec lahko namreč vodi v učenje vlečenja na povodcu, ovratnica ali neprimerna oprsnica pa v poškodbe in neprijetne izkušnje. Več o tem, kakšna oprema je za psa primerna, lahko preberete tu: priporočljiva oprema.

Prvi komplet opreme (oprsnica in povodec) je vštet v ceno tečaja, kasneje pa lahko pri nas kupite oprsnice in povodce proizvajalcev Calming signs in Haqihana.

Mladički tudi slabo uravnavajo telesno temperaturo in se hitreje podhladijo, zato v hladnem vremenu potrebujejo plašček.