Poletna pasja predavanja

12 Jul 2019

V mesecu avgustu pripravljamo dve predavanji o psih: Komunikacija po pasje in Odraščanje po pasje. Vljudno vabljeni!

KOMUNIKACIJA PO PASJE

KDAJ in KJE? Torek, 13. 8. 2019, ob 18h v industrijski coni Trzin. Predavanje bo trajalo 1,5 h.

Lajanje, cviljenje, tuljenje, renčanje … vse to je komunikacija. Komunikacija pa je tudi umikanje pogleda, oblizovanje, zehanje, ustavljanje na sprehodih (ki ga radi zamenjamo za neubogljivost!) … Psi z govorico telesa in zvoki ljudem, drugim živalim in celo predmetom sporočajo marsikaj. Razumevanje njihovih signalov je ključ do boljšega odnosa in sodelovanja med vami in vašim ljubljenčkom.

Na predavanju se bomo posvetili pasji glasovni in telesni govorici. Na podlagi video posnetkov in fotografij se boste naučili bolje razumeti pse. Izvedeli boste, zakaj prihaja do konfliktov, zakaj včasih ne uboga vaših ukazov, se ustavlja na sprehodu, se pretvarja, da voha po tleh in zakaj je videti “kriv”, ko naredi kaj narobe.

Predavanje je namenjeno skrbnikom in ljubiteljem psov, pa tudi tistim, ki se s psi ukvarjate profesionalno.

ODRAŠČANJE PO PASJE

KDAJ in KJE? Četrtek, 22. 8. 2019, ob 18h v OIC Trzin. Predavanje bo trajalo 1,5 h.

Ko psi vzgajajo pse brez človekovega poseganja v vzgojo, mladički odrastejo v vljudne, stabilne odrasle pse, ki so vljudni do drugih živali, niso agresivni in se odlično znajdejo v okolju, v katerem živijo. Ko pa se vzgoje psov lotimo ljudje, se pogosto zgodi, da pri tej nalogi nismo tako uspešni. Kje se zatakne?

Na pasje vedenje vpliva veliko dejavnikov. Pri tem pomembno vlogo igra prav obdobje mladička. Če v prvih mesecih pasjega življenja poskrbimo, da vse poteka kot je treba, občutno zmanjšamo možnost pojava vedenjskih težav kasneje v življenju. Predavanje bomo zato v celoti posvetili mladičkom.

Govorili bomo o potrebah pasjih malčkov, socializaciji, o najpogostejših neželenih vedenjih, ki se pojavljajo pri mladičkih, o vzrokih ter o rešitvah zanje. Izvedeli boste najpomembnejše informacije, ki jih mora vedeti vsak bodoči ali novopečeni skrbnik pasjega malčka – vse od izbire ustreznega psa do trenutka, ko vaš pes iz mladička zraste v vzgojenega pasjega mladeniča.

Predavanje je namenjeno lastnikom mladičkov, tistim, ki se za mladička šele odločate, vzrediteljem in vsem ostalim ljubiteljem psov.

O predavateljici

Predavala bo pasja inštruktorica Alja Willenpart. Izobraževala se je pri mednarodno priznani strokovnjakinji Turid Rugaas, avtorici ključnega dela na področju pasje komunikacije On talking terms with dogs – Calming signals. Znanje nenehno nadgrajuje na izobraževanjih doma in v tujini. Alja je članica organizacije Pet Dog Trainers of Europe, zavezane k doseganju najvišjih standardov na področju dobrobiti, obravnave in vzgoje psov. Poleg vodenja pasje šole ZA PSA ima tudi dolgoletne izkušnje pri delu z zavetiškimi psi. 

Cena in prijava

Cena posameznega predavanja je 15 eur. Obvezna je predhodna prijava.

Ugodnosti: Članom DZZŽ Ljubljana in PDTE nudimo 10% popusta na predavanje.

Prijavnica

Prijavljam se na predavanje

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete tako, da nam pišete na info@zapsa.si
Ko bo prijava poslana, boste prejeli avtomatsko sporočilo s podrobnejšimi informacijami o predavanju in podatki za plačilo. Če takega sporočila ne prejmete v nekaj minutah, preverite neželeno pošto/spam oziroma nam pišite.

Share

Pasja šola ZA PSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *