Notranje žaluzije so zelo enostavne za uporabo in vzdrževanje

Kar nekaj časa imamo sedaj doma že težave z ruletami. Te težave pa so takšne, da nam rulete počasi razpadajo, saj so zelo stare. Zato pa nam velikokrat popustijo nosila, ki držijo ruleto na ogrodje, ter jih je zato potrebno popravljati. To pa nam je sedaj že šlo pošteno na živce in smo se zato odločili, da bomo morali rulete počasi zamenjati.

Ker pa smo se želeli malo modernizirati, pa smo se odločili, da bomo namesto nove rulete, kupili notranje žaluzije. Te pa bi bile veliko boljše zaradi mnogih lastnosti, ki jih imajo notranje žaluzije.

Prva takšna lastnost je bila že čiščenje. Rulete so se nam zelo hitro umazale, saj smo jih imeli na zunanji strani oken, nato pa jih je bilo kar težko temeljito očistiti. Tako pa so notranje žaluzije seveda na notranji strani, kar pa je pomenilo, da so se zgolj nekoliko zaprašile. To pa je bilo čisto enostavno očistiti, saj smo jih morali samo očistiti s kakšno krpo, tako da smo očistili prah.

Poleg tega pa so nam notranje žaluzije zagotavljale temo v sobi, tako kot so nam rulete. Prav tak opa smo jih lahko obračali, tako da na dneve, ko smo imeli zunaj zelo močno sonce, smo jih lahko obrnili navzgor, kar pa je zagotavljalo, da nas sonce ne bo motilo, vendar smo imeli še vedno svetlobo v sobah. Tega pa si z ruletami nismo morali privoščiti, tako da smo bili tudi glede tega zelo veseli za notranje žaluzije.

Prav tako pa je bila tudi postavitev notranjih žaluzij zelo enostavno. Te smo morali zgolj nastaviti na okno, nato pa jih pritrditi na okvir z nekaj vijaki in je bilo delo več ali manj zaključeno. Tako pa so nam notranje žaluzije zelo všeč, ter smo zelo veseli, da smo končno zamenjali rulete z notranjimi žaluzijami, saj je s temi veliko manj dela.

Notranje žaluzije so zelo enostavne za uporabo in vzdrževanje