Putika lahko močno vpliva na naše življenje

Že kar nekaj časa nazaj, je začel moj oče čutiti zelo močne bolečine na območju sklepov. Tako pa je to tudi močno vplivalo na njegovo življenje, saj se je sedaj kar težko premikal, saj ga je vse bolelo. Tako pa se ni moral niti več odpravljati na kakšne sprehode, če pa se je, pa se je moral nato za nekaj minut usesti, saj so ga gležnji preprosto preveč boleli.

No tako pa sem ga nato prepričal, da se je odpravil do zdravnika, kar pa je bilo kar težko, saj je bil glede tega zelo trmast. No zdravnik pa mu jeto dal novico, da ga je doletela putika, ter je bil to razlog za vse te bolečine, ki jih je imel v sklepih.

Putika lahko močno vpliva na naše življenje

Putika pa je bolezen, kjer se nam začnejo v sklepih nabirati nekakšni kristali sečne kisline. To pa nato povzroči te bolečine, ki jih čutimo, čemur pa lahko sledijo tudi otekline in vnetja sklepov.

Na žalost pa nekega konkretnega zdravila, ki bi ozdravilo putiko, ni. Tako pa je zdravnik očetu lahko dal zgolj zdravila, ki bi vlažila bolečine, ki jih povzroči putika. Nato pa mu je tudi predlagal, da se sedaj, ko ima ta zdravila, začne čim več gibati, saj je samo tako mogoče pomagati pri putiki.

No tako pa se je res začel gibati in vsak dan hoditi na sprehode, saj je bilo sedaj to mogoče, ko so mu ta zdravila vlažila bolečine. Tako pa je skozi čas opazil, da mu zaradi teh sprehodov in gibanja, putika ni več povzročala toliko bolečin. Zato pa tudi ni rabil vedno jemati teh zdravil za bolečine, saj so se mu te z gibanjem močno zmanjšale in jih je vzel samo kadar je imel kakšno težko telesno aktivnost, ali pa ko je moral biti celi dan na nogah, saj so ga takrat začeli gležnji kar boleti.