Sušilni stroji so odlična rešitev za takrat, ko je slabo vreme

Rada imam prijeten vonj sveže opranega perila, še posebno ko se ta posuši na svežem zraku. Toda vreme žel ni vedno primerno in včasih je daljše obdobje slabega vremena, takrat so sušilni stroji odlična rešitev.

Spomnim se, kako je bilo, ko so bili najini trije otroki še majhni, vsak dan sem oprala vsaj en pralni stroj perila. Nato pa je prišel december in obdobje, ko dva meseca ni bilo sonca. Za sušenje sem imela na razpolago samo majhno lopo, vendar se zaradi velike vlage perilo sploh ni sušilo. Bilo je že tako daleč, da sploh nisem vedela kaj bom oblekla otrokom za v vrtec in šolo. Vsako noč sproti smo najnujnejša oblačila polagali na radiatorje.

Sušilni stroji so odlična rešitev za takrat, ko je slabo vreme

Takrat ni bilo druge, kot sesti v avto, se odpeljati v trgovino, na oddelek s sušilni stroji in si kupiti enega. Najprej smo sicer razmišljali, da bi v poštev prišli pralno sušilni stroji, saj je bil tudi naš pralni stroj že v slabem stanju. Ko sva se malo pozanimala naokoli, so nama vsi svetovali naj kupiva ločeno, saj so menda dosti boljši sušilni stroji, ki perilo samo sušijo. Tisto zimo me je nakup rešil, bilo je veliko olajšanje, ker se niso več nabirali kupi umazanega perila.

Od takrat ga imamo vedno, čeprav moram priznati, da perilo še vedno rada obesim na svežem zraku, ko mi vreme to dopušča. Vem pa, da me čaka alternativa v primeru slabega vremena ali pa ko rabim kakšno stvar oprati in posušiti na hitro.  Ko pa se mi nabere za cel stroj spodnjega perila in nogavic, obvezno pride prav sušilni stroj, saj se mi ne da obešati vsako nogavico posebej.

Kmalu bova morala spet obiskati oddelek s sušilni stroji, saj je ta, ki ga imamo sedaj, že malo v letih in bomo kmalu rabili novega. Brez njega pa si gospodinjstva ne predstavljam več.