Danes blefaroplastika uporabljena tudi zaradi funkcionalnosti in ne le estetike

Danes so lepotni kirurgi vse bolj cenjeni, saj je včasih to bila bolj tabu tema. Danes, ne le da samo polepšajo ali oplemenitijo obraz ali telo, ampak lahko z svojimi posegi tudi pomagajo in olajšajo marsikatero nadležno zadevo. Ena od teh posegov je tudi blefaroplastika. Blefaroplastika se izvaja na vekah. Lahko zgornjih ali spodnjih. Odstrani se odvečna koža ali maščoba in tako pripomore k boljšemu in lepšemu videzu oči.

Takšna blefaroplastika, ni nujno da gre samo zaradi estetskih razlogov, zato da bi se ženske počutile lepše in bi jih zato dvignilo na samozavesti. Mnogim, tudi osebam moškega spola, lahko blefaroplastika pomaga očem zaradi povešene kože na vekah. Tako lahko blefaroplastika omogoča boljši vid in večje vidno polje, saj veko, oziroma odvečno kožo dvigne oziroma odstrani in tako poveča vidno polje očesa oziroma izboljša funkcijo vidnega zaznavanja. Opazimo pa tudi veliko žensk, ki imajo zelo ogromne podočnjake, kljub temu, da imajo dovolj spanca in so probale že marsikatere kreme. Tudi njimi lahko blefaroplastika pomagala pri izgledu, zato je najverjetneje tudi takšnih primerov zelo veliko. Vsekakor dobro je, da vemo, da današnji lepotni kirurgi in lepotne operacije, ki so znane, da se za njim odločimo samo zaradi estetike, lahko pripomorejo tudi k odpravljanju nadležnih in neprijetnih znamenj, ki nam morda niso všeč ali pa so za nas zelo moteča. Poseg se v veliki večini opravlja pod lokalno ali splošno anestezijo. Po postopku pa seveda nastanejo otekline, ki potrebujejo kar nekaj di do nekaj tednov, da se zacelijo. Seveda je vse odvisno od velikosti posega in pa kirurga samega, saj je on tisti, ki lahko naredi čim manjšo zarezo in na čim manj vidnem mestu.

V današnjih časih so kirurgi že zelo izkušeni, včasih, še v davnih časih, pa niso dali toliko na estetski videz, kot so pazljivi danes, in je brazgotina ostala vidna.

Danes blefaroplastika uporabljena tudi zaradi funkcionalnosti in ne le estetike