Sodelavka mi je povedala za kemični piling

Zaposlena sem v manjši butični trgovini, kjer delamo štiri sodelavke. Večinoma se med sabo dobro razumemo, najbolje pa se razumem s sodelavko, ki je v moji izmeni. Prejšnji teden si je vzela dopust, vendar je bila zelo skrivnostna, za kaj ga bo porabila. Spraševala sem jo ali gre na kakšno potovanje ali bo lenarila doma, pa je samo nekaj zamomljala in spremenila temo pogovora. Danes je ponedeljek in se vrača v službo, komaj čakam, da mi pove kaj se ji je lepega zgodilo.

V službo je prišla s pet minutno zamudo, ampak vsa sijoča, kot prerojena. Prepričana sem bila, da je dopust preživela na kakšnem sanjskem otoku, saj je izgledala čudovito. Na vprašanje kam je odpotovala, mi je odgovorila, da je bila doma. Vprašala sem jo kaj je delala, da tako sije in žari. In takrat je rekla samo kemični piling. Pričakovala je mojo reakcijo, ko sem jo začudeno pogledala. Seveda sem jo vprašala kaj kemični piling sploh je, vem kaj je piling, ne vem pa kaj je kemični piling.

Sodelavka mi je povedala za kemični piling

Razložila mi je, da ti najprej pregledajo kožo, nato s posebno kemično raztopino namažejo obraz. Le ta povzroči poškodbo zgornje plasti kože in te plasti se odluščijo. Na začetku menda malček peče, potem pa je popolnoma neboleč postopek. Ko odmrlo kožo odstranijo, je spodaj nova bolj gladka in bolj mladostna koža. Za kemični piling je slišala od svoje prijateljice in je bila vesela, da je šla poskusiti. Svetovali so ji, naj si vzame nekaj dni prosto, da si koža opore, zato si je tudi vzela dopust.

Povedala mi je tudi, da kemični piling pomaga pri:

  • manjših gubah
  • kadar je motna polt
  • nekaterih vrstah aken
  • starostnih pegah…

Ne bom lagala, da me mika, da bi si kemični piling privoščila tudi sama. Še prej pa bom vse prebrala o tem postopku, da se bom lažje odločila, saj se nikoli ne odločam na prvo žogo.