Vodovod nam je povzročil nekaj preglavic

Nekaj časa nazaj smo doma opazili, ko smo malo pregledovali naše položnice in pa stroške, da smo začeli čedalje več denarja porabljati za našo vodo, saj se nam je poraba vode konkretno povečala. Tako pa nam je bilo to zelo čudno, saj smo mislili da smo do sedaj porabili enako količino vode na mesec, kot smo jo vedno, saj se ni nič spremenilo.

No tako pa smo se odločili, da bo tukaj potrebno malo preveriti kaj se dogaja, saj je več kot očitno prišlo do neke porabe vode, za katero nismo vedeli. Tukaj pa smo nato sumili na to, da bi lahko težavo imel naš vodovod. Tako pa smo tudi poklicali komunalo, oziroma smo prijavili to kar smo sumili. Tako pa so nato prišli strokovnjaki, da bi preverili, kaj je narobe z našim vodovodom. 

Izkazalo pa se je, da je prišlo res do počene cevi pod zemljo, tako da je bil res vodovod kriv za te naše povišane stroške. Tako pa so to zaznali z posebnim orodjem, ki jim je pokazal, ali je kje kakšna počena cev.

Vodovod nam je povzročil nekaj preglavic

Tako pa so se nato lotili popravljanja vodovoda, kjer pa so najprej locirali počeno cev, nato pa so izkopali zeljo do te cevi, ter jo na primernih mestih odstranili in zamenjali z novo. To pa sploh ni trajalo predolgo, tako da je bil naš vodovod lahko popravljen že v enemu dnevu. Tako pa je bilo potem spet vse tako kot je moralo biti, ter smo vsak mesec spet imeli čisto navadno porabo vode in tako mesečne stroške z vodo. Prav tako pa smo dobili tudi tisti denar, ki smo ga plačali za to vodo, ki je puščala iz cevi, nazaj, kar pa nas je zelo razveselilo, saj nismo bili sami krivi za to, da smo imeli večjo porabo vode, saj je tudi nismo imeli.